24.8 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinIdei pentru o casa vesela

Idei pentru o casa vesela

Serviciul va streseaza, va oboseste si ati vrea sa veniti acasa si sa va relaxati, sa va refaceti energia, dar simtiti ca trebuie sa va innoiti casa? Atunci este timpul sa o inveseliti si sa va oferiti astfel un spatiu care sa va faca sa va simtiti proaspata si plina de energie. Site-ul www.stiletto.ro va ofera câteva idei pentru o casa vesela.


Albul – prospetimea absoluta!


Poate fi o „baza“ foarte buna pentru orice stil ales. Este racoros, revigorant si va permite sa combinati mai apoi culori indraznete in mobilier, tapiterie si accesorii. In cazul in care casa dumneavoastra are predominant tonuri calde (galben, portocaliu, maro) atunci alegeti o nuanta de alb mai calda – spre crem este ideal (ocru sau ivory)! Daca in schimb casa dumneavoastra are nuante mai reci (verde si albastru), atunci e de preferat sa mergeti pe nuante stralucitoare de alb.


Peretele – tablou


Puteti incerca sa vopsiti un perete principal (unul care este foarte vizibil) intr-o culoare vesela, stralucitoare, sau daca vreti, intr-o nuanta mai deschisa a culorii folosite pentru ceilalti pereti. Astfel, veti lumina incaperile fara a schimba foarte mult din schema cromatica a casei. De asemenea, aceasta solutie este reversibila si se poate schimba foarte usor in orice nuanta doriti (chiar si rosu, la toamna!) – este doar vopsea!


Sclipiri de sticla


Daca aveti o colectie de pahare sau vaze din sticla sau orice alte accesorii si ornamente din acest material, trebuie sa le puneti in valoare in aceasta primavara! Daca sunt si colorate, cu atât mai bine, daca nu, le puteti umple pe unele cu apa colorata in nuantele dorite. Locul lor este in plin soare, asa ca pentru a lumina si mai mult casa asezati sticlaria cât mai aproape de ferestre!


Jos cu draperiile!


Lasati cât mai multa lumina sa umple camerele, pentru aceasta, daca aveti draperii – renuntati la ele, cel putin pentru primavara si vara. Puteti pune in schimb storuri semitransparente sau din materiale fine. Nu lasati ferestrele goale insa! Atmosfera se va raci foarte mult si aspectul nu va fi tocmai cel dorit. Gânditi-va la perdele vaporoase si storuri fine. Acestea sunt vedetele!


Ferestre clare


Asigurati-va ca ferestrele sunt intotdeauna sclipitoare si nu folositi ferestre colorate! Puteti, in schimb, sa transformati geamurile mici in vitralii. Vor arata ca mici tablouri pline de lumina. Alegeti culori vesele si asigurati-va ca portiunile sunt mari. Astfel, vor lasa mai multa lumina in interior si nu vor incarca atmosfera.


Accesorii pictate sau stantate


Puteti schimba aspectul casei, al peretilor sau al anumitor piese de mobilier prin pictarea lor dupa un sablon sau prin stantare. Oricum ar fi, alegeti modele simple, clare si in spiritul primaverii – puteti alege motive florale, spre exemplu!


De asemenea, si aceasta este o solutie care poate lua mai multe forme… in functie de anotimp si de dispozitia dumneavoastra!


Plantele din gradina – in casa


Puteti alege câteva panselute frumoase si mari sau zambile si narcise si le puteti planta intr-un ghiveci pentru a va infrumuseta casa cu ele. Pot sta la fereastra, pe masuta din living sau pe suporturi speciale – exista foarte multe posibilitati si sunt cea mai naturala si simpla forma de a aduce spiritul primaverii in casa.


Minimalismul – energie si bucurie


Daca aveti multe piese de mobilier in incaperi sau multe accesorii, incercati sa renuntati la ele. Pastrati doar ce e necesar; si in privinta accesoriilor – doar pe cele mai mari si mai simple! Daca eliberati spatiul astfel, veti vedea ca in camera va patrunde mai multa lumina si culorile se vor vedea mai clare si mai aprinse.


Inveseliti si holul!


Daca stati la casa este de preferat sa asezati pe veranda sau pe un suport lânga usa un ghiveci mare cu flori de primavara.


Daca nu, vopsiti usa intr-o culoare vesela – indrazniti! Va arata superb si va vor invidia toti vecinii! Vopsiti si peretii holului intr-o culoare stralucitoare si deschisa, mai ales daca nu aveti ferestre! Pastrati regulile minimalismului pentru a crea impresia de spatiu si lumina.


Dupa aceste schimbari, cu siguranta va veti simti mult mai revigorata chiar si când va veti gândi la noul look al casei dumneavoastra!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS